teisipäev, 13. märts 2018

Sel nädalal lõppeb meie lugemise ralli.

Lugemisprogramm „Loeme valmis „OMA RAAMATU““

Võistlustulle astub kogu klass!



Tallinna Keskraamatukogu lugemisprogramm „Loeme valmis „Oma raamatu““ on iga-aastane lugemisprogramm Tallinna koolide 1.-9. klassidele. Lugemisprogrammi eesmärgiks on tähtsustada lugemist kui silmaringi ja sõnavara arendavat ning ülimalt mõnusat vaba aja veetmise vormi.
Programm sai alguse 2013/2014. õppeaastal Pääsküla raamatukogus, ent juba järgmisel aastal laienes üle linna.
Konkursi teeb eriliseks see, et iga õpilane ei võistle mitte üksi, vaid võistlustulle astub terve KLASS. Seega – klassi ehk võistkonna edukus sõltub kõigist õpilastest. Kui klassis on õpilasi vähe, võib kaks klassi ka ühise võistkonnana tegutseda. Ainsaks piiranguks sel puhul on, et õpilaste arv kahe klassi peale kokku jääks alla 30. Kuna tegemist on klassidevahelise lugemiskonkursiga, peab iga klassi etteotsa asuma õpetaja.
Programmi käigus valmib igal klassil „Oma raamat“, mis kujuneb A4 formaadis lehtedest, mille õpilased loetud raamatute põhjal koostavad. Iga õpilane loeb läbi raamatu ja koostab selle kohta ühe lehe. Sisulisi piiranguid ei ole: võib kirjutada lühikokkuvõtte või luuletuse, teha raamatule reklaami, joonistada või läheneda muul looval viisil.

„Oma raamatu“ valmimine

Programmi jooksul loevad õpilased raamatuid ja joonistavad-kirjutavad loetu põhjal lehti. „Oma raamat“ hakkab tekkima laste valmistatud lehtedest. Iga läbi loetud raamatu kohta koostab õpilane ühe A4 formaadis lehe. Sisulisi piiranguid ei ole: võib kirjutada lühikokkuvõtte või luuletuse, teha raamatule reklaami, joonistada pildi, kirjutada, mis meeldis ja ei meeldinud, või läheneda muul looval viisil.
Arvesse lähevad raamatud, mis on loetud programmi toimumise perioodil.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar